Are we human?

Day & Age (2008)


Tai trečiasis šios grupės ablumas. Anksčiau aš jų neklausiau, bet kaip per EMA '08 pamačiau jų atliekamą "Human" dainą ir manyje kažkas pasikeitė. na, gal ir per grubiai pasakytą, bet ta daina manyje sukėlė keistus jausmus. Akimiskniu parsisiunčiau tą dainą, bet greit man jos nebeužteko, tai taip pas mane ir atsirado "Day & Age" dainos. Dešimtbale sistema bandysiu įvertinti šį The Killers trečiajį albumą.

Viršelis - 10/10
Įdomus meninis/vitražinis sprendimas, spalvos neerzina akių, šriftas per visus albumus liko toks pats, o tai puiku, nes manau gerai, kai atlikėjai su kiekvienu albumu nekeičia savo "etikečių".

1. Losing Touch - 7/10
Dainos įžanga žada gerą ir tokia užvedančią dainą, tačiau dainos kompozicija šiek tiek keistoka, todėl šiek tiek nuvilia. Vokalas taip pat įdomus, tačiau pirma priedainio dalis tikrai gera. Antra pačios dainos dalis kelia dainos bendrą vaizdą.

2. Human - 10/10
Net nereikia sakyt, kad šita daina ypatinga. Dainos tekstas, pati mintis, muzika, dainos kompozicija puikiai dera. Vokalas taip pat puikus. Muzikiniai intarpai skamba kaip pauzės skirtos patirpčioti. Nežinau kaip jums, bet aš šitos dainos galiu klausyt visą dieną, surasdama joje vis ką nors gražaus ir atgaivinančio sielą.

3. Spaceman - 10/10
Trečia pagal mėgiamumą mano albumo daina. Muzikinė partija tikrai puiki, žodžiai 'mano stiliaus' - šiek tiek fantastikos ir nerealių dalykų.
The star maker says, "It ain't so bad"
The dream maker's gonna make you mad
The spaceman says, "Everybody look down!
Its all in your mind!"
Priedainis labai labai užvedantis ir puikiai skambantis bendrai su daina. Daina verta singlo.

4. Joy ride - 10/10
Antra pagal mėgiamumą mano daina albume. Pirmiausia, kas man joje patinka - priedainis yra toks trumpas ir ypatingai 'iškilus', kad vis tik perklausius noris kuo greičiau, kad jis kartotųsi. Taip pat Brandon'o Flower (Pagr. vokalistas) vokalas yra toks žemas, net šiek tiek toks sexy, tad klausyt ir klausyt tokį. Gitaros ir būgnai fone puikiai paduoda ritmą, šita daina laisvai tinka šokti, o fone girdimas "Oh, oh oh - ooh" puikiai pagyvina ir taip 'gyvą' dainą.

5. A dustaland fairytale - 8/10
Ko gero ramiausia daina albume. Kaip lopšinė. Jei esi ramios muzikos mėgėjas - ši daina puikus sprendimas. Kelletas muzikinių intarpų savo skambėjimu primintų Mikos "Any Other world". Antra dainos dalis pagyvėja, neišsiverčiama be gitarų skambesių.

6. This is you life - 6/10
Pati dainos pradžia man keistai asocijuojas su animaciniu filmu "Snieguolė ir septyni nykštukai", o jei tiksliau tai nykštuku darbu kasyklose. Taip ir atrodo, kad ten su plaktukaus kas darbuojas tose šaktose. Priedainis 'neiškilus', žodžiai taip pat neįpatingi, tik gal skamba lyriškiau, muzikinė pusė, mano nuomone, irgi prastoka.

7. I can't stay - 9/10
Įdomi dainos kompozicija, melodija 'perauga' iš pasyvios į greitesnę. Žodžiai puikiai dera su melodija, vokalas tvirtas ir įdomus. Visgi iki 10-uko šiai dainai trūksta tos 'kibikštėlės'.

8. Neon Tiger - 8/10
Na, neon yra neon, bet dainai, mano galva, kažko trūksta, nors šiaip bendrai nėra prasta. Melodija neerzinanti, vokalas geras, kompozicijiai irgi viskas okey, tačiau tokia nieko per daug neišsiskirianti.

9. The world we live in - 9/10
Čia viena iš geresnių dainų albume. Pilna 'pakilimų' ir 'nusileidimų', bet tai tik suteikia gyvibingumo ir įdomumo. Priedainis toks, net didingas, sakyčiau, sakantis, koks tas pasaulis, kuriame gyvename. Gerąja prasmen savaip įdomi daina, kurią pilnai irgi įsivaizduoju singlu.

10. Goodnight, travel well - 7/10
Va čia pati snobiškiausia ir migdančiausia daina visame albume. Atrodo, kad atsidūriai ilgame greitkelyje, važiuoji labai greit, prieš akis prasilenkia nedidelės atšvaitų švieselės, jauti šaltą vėją, lietų.. O tada užmiegi.. Manau, tokio efekto ir buvo norėta bekuriant šią dainą.

11. A Crippling blow (bonus track) - 8/10
Priedainis! Vien dėl jo verta bent perklausyt šią dainą. Šiaip melodija man ypatingai nepatinka, tačiau ji bent įdomi ir unikali.

Bendras įvertinimas - 8,5. Taigi, jei pasikliaunat manimi, šį albumą tikrai verta paklausyt!

3 komentarai (-ų):

Unknown 2009 m. sausio 22 d. 00:53  

Nesupratau, bet mano komentaras dingo:O O rašiau, kad galėtum ir daugiau tokių vertinimų padaryt, nes žmonėms turėtų būt įdomus savas, ne iš kritikų nuvogtas požiūris į muziką;))

Foxxy 2009 m. sausio 22 d. 15:59  

Dingo? xDD
Aha, manau dar bus ne vienas albumas pakomentuotas čia xDD

Unknown 2009 m. sausio 23 d. 02:55  

Kažką susvaigo: "Atsiprašome, negalėjome įvykdyti jūsų prašymo", tai aš ir sunerimau:D

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!