Rožinė pantera

Neabejoju, kad tikrai esate girdėją apie šį personažą. Ir neabejoju, kad teko girdėti apie tokio pačio pavadinimo filmą. Taigi, prieš porą dienų, bežiūrint televizorių, pamačiau reklamą, kuri reklamavo greitai kinuose pasirodančią antrą šio filmo dalį. Traileris man patiko, pagalvojau, kad gal būtų ir nieko pažiūrėt, bet kaip čia žiūrėsi antrą dalį, kai nematei pirmos. Taigi, parsisiunčiau. Labai nuskilo ir gavau idealios kokybės filmą.

Veiksmas vyksta Paryžiuje, per futbolo varžybas nužudomas Prancūzų futbolo rinktinės treneris ir tiesiai jam nuo rankos dingsta didžiulis deimantas, vadinamas "The pink panther". Pagrindinis Prancūzijos policijos inspektorius Dreyfus (akt. Kevin Kline) nori laimėti prestižinį policijos apdovanojimą už nuopelnus (Jam buvo nominuotas 7 kartus, deja nė karto nelaimėjo), tačiau jau seniai griežia dantį ant eilinio žandaro Kliuzo (akt. Steve Martin). Jis, aiškiai žinodamas, koks Kliuzo žioplys, padaro jį inspektoriumi ir suteikia visą garbę tiriant Rožinės panteros bylą. Norėdamas kontroliuoti kiekvieną Kliuzo žingsnį, o kartu ir tirti bylą, jis jam į porininkus paskiria savo žmogų - Ponton (akt. Jean Reno). Kliuzo, jau oficialus inspektorius, pirmiausia įsikuria savo naujame kabinete ir susipažįsta su savo nauja padėjėja Nikole (akt. Emily Mortimer), kuri filmo eigoje visą laiką su malonumu atlikinėjo bet kokius, net ir keisčiausius, Kliuzo prasimanymus. Taigi, jis, kaip tikras detektyvas, pirma apie nužudymą išklausinėja visą Prancūzijos komanda, kiekvienam rasdamas motyvą, kol galiausiai daugiausiai priekaištų prikaišioja nužudytojo sužadėtiniai Xania (akt. Beyonce Knowles). Tarptautinė superžvaigžė aptiko mylimajį su kita, todėl pikta prikalbėjo jam, kad trokšta jo mirties. Kliuzo tai priėmė kaip pagrindinį motyvą. Taip pat jis turi ir atsarginį įtariamąjį, tai dabartinį trenerį, kuris seniai griežėsi šios vietos. Bet staiga jis taip pat nužudomas. Kliuzo imasi 'gilesnio' tyrimo. Jis pasirodo viename kazino, kur per klaidą tampa žvaigžde ir Prancūzijos policininkų apdovanojimuose jis tampa vienu iš realiausių pretendentų laimėti. Tai sužinojęs Dreyfus baisiausiai įpyksta ir nusprendžia, kuo greičiau jį nušalinti nuo bylos. Kaip tuo metu Xania išvyksta į Niujorką. Žinoma Kliuzo paseka jai iš paskos (Jo anglų kalbos kursai ko gero pati juokingiausia vieta visame filme). Ten jis pirmą karta paragauja hamburgerių (Jie vėliau jam padės išsaiškinti bylą), kurie tampa jo naująja aistra. Niujorke jis ir jo partneris ima sekti Xanią ir nuseka ją iki juvelyro, tačiau mergina puikiai išsisuka. Viski Kliuzo įtaria, kad ji kažką slepia. Grįžtant į Paryžių oro uoste įvyksta incidentas (su Dreyfo įsikišimu) ir Kliuzo galiausiai nušalinamas nuo bylos. Jis, nusivylęs savimi, grįžta namo ir sėda prie dar vienos savo aistros - interneto. Ten, bežiūrėdamas savo nuotraukas iš incidento Niujorko oro uoste, galiausiai pamato tai ko ieškojo. The Pink Panther!
Prisipažinsiu, tai vienas iš juokingiausių mano kadanors matytų filmų. Svyvo Martino akcentas ir vaidyba nepakartojama!

Jei jau nepavyks pamatyti viso filmo, bet jau pažiūrėkite legendinę hamburgerio sceną!

2 komentarai (-ų):

Unknown 2009 m. vasario 2 d. 03:27  

Jej, taip žiūrėdama video laukiau, kol pamatysiu kaip žiaumoja hamburgerius ir nesulaukiau=DDD Šiaip įsijautę čia jie šneka, tikrai, o Steve'as Martinas man į grynutėlį prancūzą iš išvaizdos "užneša". Išsamiai nupasakojai kino filmą ;) Iš aprašymo susidariau nuomonę, kad tai tavo stiliaus juosta, gi žinai, mėgsti skaityt detektyvus, tai ir šiuo atveju sukta istorija kaip tik. Gal ir pažiūrėsiu (viskas priklauso nuo brolio netingėjimo parsiųst...):DD

Foxxy 2009 m. vasario 2 d. 16:01  

Ha, vis vėliau juos žiaumojo, tai buvo irgi neblogas vaizdelis xD
Čia daugiau komedija nei detektyvas, bet visgi, detektyvinių elementų yra.. Tikrai siūlau tavo broliui netingėt, jei nori lengvai ir linksmai praleisti vakarą!

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!