Welcome to the Tragic Kingdom!

Jei esat pasišventę muzikai, tikri muzikomanai ir domitės įvairiomis grupėmis, tikriausiai žinote, kad 1995 metais, grupė iš Kalifornijos, pasivadinusi No Doubt, išleido albumą "Tragic Kingdom" (Na, net jei ir nežinojot, tai jau žinot) Tai ne pirmas ir nepaskutinis jų albumas, tačiau aš jį išskyriau, nes jis mano mėgiamiausias (Kol kas!) Apskirai, No Doubt yra ta vienintelė grupė, su kuria užaugau, kurios klausiau (Net ir nesuprasdama, ką jie dainuoja!) kai buvau maža. Jų dainos įaugo į kraują, į esybę, atrodo, kad jos dalis gyvenimo. Nedaug atlikėjų galėčiau pavadint tokias artimais sielai..Prieš porą dienų 'susiveikiau' visą No Doubt diskofragiją (Visus studijinius albumus) ir nusprendžiau parsisiųst jų primojo DVD koncertą "No Doubt line in Tragic kingdom" :



Koncertas 1997 metų, tai vadinasi, oficialiai jam 12 metų, bet čia kaip vynas - kuo senesnis, tuo geresnis. Bendra koncerto (įrašo) trukmė - 1:31:55, tačiau laikas toli gražu neprailgo. Net nepastebėjau, kaip atėjo jo pabaiga. Grupė dainavo, grojo gyvai, labai 'užvedančiai', todėl publika tikrai nenuobodžiavo. Gwen Stefani (pagrindinė vokalistė) puikiai bendravo su publika, tęsė dainas, norėdama, kad publika įsijungtų, dainuotų kartu (taip pat įtariu, kad tie ilgesni dainų kartojimai, buvo daromi grupės narių kvapui atgauti, kadangi dauguma dainų buvo skirtos trypimui, galvos kratymui, na, žodžiu nesėdėjimui ir gėrėjimuisi) Per pirmą dainą tituliniu pavadinimu "Tragic Kingdom", Gwen, man asmeniškai, šiek tiek priminė Kruelą de Vil iš "101 dalmatino". Gal tokį įvaizdį sudarė jos peroksidiniai geltoni plaukai ir juodi kailinukai.




Man patiko tai, kad ne kaip kitos atlikėjos (Beyonce, Britney, Kylie) ji nebėgo persiregti padainavusi vos kelias dainas. Atrodė, kad jiems nelabai terūpi pats šou, svarbu geras laikas! Tai buvo akivaizdu, bent jau iš Gwen ir publikos pusės. O taip, ir kiti grupės nariai linksminosi! (Tom ir Tony)



Vėliau sekė "Excuse me Mr.", "Different people" (Visi buvę tenai ėmė šokinėt per šią dainą. Puikus vaizdelis, kai šitieeeek žmonių sutartinai šokinėja aukštyn ir žemyn!), "Happy Now?", "Djs" (Šitos dainos nėra albume. O gaila :-( ) "Just a girl" (Privertė visus salėje esančius vyrus šaukti 'Cuz I'm just a girl' Neįkainojama!)



Sekanti daina buvo ramesnė (Jie visai nusikalė šokinėdami ir klykdami, kad yra 'just a girl'), "The climb", "Total hate 95" (iš ansktesnio albumo, beje, čia savo nepakartojamus šokio sugebėjimus pademostravo du back vokalai/klavišinia+trombonas+šokėjai - kokie neutralai!)


"Hey you", "You can do it", "Don't speak" (Dainavo visa salė, Gwen, vokalo atžvilgiu, galėjo atsipūst!) Vėliau ėjo beveik finalinė daina "Sunday morning", nes ji užsitęsė ko gero ilgiausiai iš visų, nes buvo pristatyti visi grupės nariai ir net surengtas šioks toks spektakliukas!




Yey! The band! Kaip viena didelė šeima! Tai jautėsi viso koncerto metu. dar dviejuose to koncerto dainose ("Spiderwebs" ir "Obladi Oblada") atmosfera buvo dar labiau šeimyniškesnė. Beje, per paskutinę dainą, per The Beatles cover'į, jie ant scenos pasikvietė visus savo draugus, gimines, tai paskutinės jų minutės scenoje buvo linksmas nesusipratimas :D



Tai tiek šiam kartui, dėkui, kad kartu keliavot į "Tragic kingdom"!




1 komentarai (-ų):

Unknown 2009 m. sausio 21 d. 01:52  

Tram pam, perskaičiau vienu atsikvėpimu:D Geras rašymo stilius rašant apie muziką, toks veržlus, laisvas. Ypač į akis man krito šie pastebėjimai - 1) "Per pirmą dainą tituliniu pavadinimu "Tragic Kingdom", Gwen, man asmeniškai, šiek tiek priminė Kruelą de Vil iš "101 dalmatino". Gal tokį įvaizdį sudarė jos peroksidiniai geltoni plaukai ir juodi kailinukai." xDD - spėk, ar mintyse nenusikėliau į filmą palygint judviejų!, 2) "Hey you", "You can do it", "Don't speak" (Dainavo visa salė, Gwen, vokalo atžvilgiu, galėjo atsipūst!) - pamačius dainos pavadinimą "Don't speak" iš karto atgimė skambi melodija, 3) ir dar didelis gėris jausti, jog grupė kaip viena didelė šeima, manau, tai labai svarbu muzikantams. Jej, laukiu naujų, gardžių įrašų=)

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!