Laumės vaikas

1928 metų kovo 10 diena. Los Andželas. Jauna ir atsidavusi motina staiga skubiai iškviečiama į darbą, nors tą dieną ji su sūnumi turėjo eiti žiūrėti filmo. Ji pažadėjo grįžti iki tamsos.. Po darbo ji nebespėjo į paskutinį tramvajų, todėl grįžo pėstute. Deja, grįžusi ji neberado savo Volterio.. Po 5 mėnesius trukusios paieškos, policija praneša jai džiugią naujieną - jos sūnus grįžta namo. Moteris apsipila džiaugsmo ašaromis, tačiau, kai nuvyksta jo pasitikti, ji pamato, kad tai ne jos vaikas, nors šis ir tvirtina kitaip. Policija kaip susitarusi kala jai į galvą, kad per 5 mėnesius vaikas pasikeitė, tačiau grįžusi namo ji pamato, kad vaikas žymiai žemesnis. To policijai neužteko. Tačiau vėliau tai patvirtino ir vaiko gydytojas, bei mokytoja. Kai moteris pagalbos ėmė kreiptis į spaudą, norėdama, kad policija atnaujintu paieškas, policija pasirenko lengviausią kelią - uždaro moterį į psichiatrijos kliniką. Tačiau kaip tik tuo metu, kitas policijos pareigūnas, emigrantų 'siuntėjas atgal', vieno reido metu pagauna berniuką, kuris nebegali tylėti.. Jo pasakyta žiauri tiesa sukrečia visuomenę.. Moteris sveika išeina iš psichiatrijos klinikos, tačiau taip ir nesulaukia savo sūnaus.. Kristina Kolins vis dar jo ieško, ji vis dar tikisi..

Image and video hosting by TinyPic

Yra keletas epitetų apibūdinti šį filmą - sukrečiantis, jaudinantis, pribloškiantis. Bet tikrai geras. Gal kiek per daug realus, bet tokia realybė. Pats filmas gana ilgas, beveik pustrečios valandos, tačiau neprailgsta, nors, pabaiga buvo labai išplėsta, bet kadangi ji tokia svarbi, tai suprantama. Sunku būtų įsivaizduoti šitą filmą be tokios pabaigos. Aš įpratus Jolie matyti blogiukės vaidmenį, todėl buvo labai įdomu stebėti, kaip čia ji tampa trapia ir palaužiama asmenybe, savaip ieškančia teisybės.

2 komentarai (-ų):

Unknown 2009 m. vasario 18 d. 03:27  

Va ir suintrigavai šitais pabaigos sakiniais: "Jo pasakyta žiauri tiesa sukrečia visuomenę.. Moteris sveika išeina iš psichiatrijos klinikos, tačiau taip ir nesulaukia savo sūnaus.. Kristina Kolins vis dar jo ieško, ji vis dar tikisi.." Iš kart galvoju - kokia tiesa ir ar tikėjimasis nenueis perniek. Aaaa! Sudomino. Jap, ir man teko girdėt, jog A. Jolie čia ganėtinai neįprastam sau amplua.

Foxxy 2009 m. vasario 18 d. 16:41  

Patikėk, yra dėl ko pustrečios valandos sėdėt ir žiūrėt :D Tai, ką papasakojo tas vaikas paliko toookį įspūdį.. Net krūptelėjau keliose vietose.. Bet filmas 10/10.

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!