Lūšnynų milijonierius

O aš dar vakar dvejojau, ką siųstis pirmiau - Bendžaminą Batoną ar Lūšnynų milijonierių? Pasirinkau pastarąjį. "Visgi 8 Oskarais, tai jau ne juokas" pamaniau. Ir tikrai. Net sunku apsakyt.. Toks.. realiai nerealus!
Džamalą nuo milijono skiria vienas klausimas. Visus klausimus atsakė nė nemirktelėjęs. Kaip?

a) Jis sukčiavo.
b) Jam pasisekė.
c) Jis genijus.
d) Tai likimas.

Žaidimo eteris baigėsi. Liko vienas vienintelis klausimas. Po laidos vaikiną suima. Išvadina sukčiumi, apgaviku, iš ankto žinojusiu visus atsakymus. Bet ką gali padaryt Džamalas, jei visus atsakymus jis iš ties žinojo?
Tardytojas, po žiaurių kankinimų atsakymų negavęs, imasi kitokios taktikos. Su Džamalu, žiūrėdamas laidos įrašą aptarinėja kiekvieną klausimą. Pasirodo, kiekvienas klausimas glaudžiai susijęs su paties vaikino gyvenimu. Kiekvienas klausimas yra išgyventas, svarbus ir asmeninis.. Kiekvienas klausimas turi atskirą istoriją..Ar tai likimas?
Laikas grįžti į antrą laidą, pamatyti paskutinį klausimą ir laimėti milijoną. Jį pamatęs Džamalas ima juoktis. Tiesą sakant ir aš. Jis visą vaikystę praleido vadovaudamasis tuo klausimu, bet atsakymo taip ir nežino.. Vėlgi - likimas?



Net nerandu epitetų apibūdinti šį filmą. Dar jo nemačiusi galvojau, už ką ten tie 8 oskarai? Dabar aš būčiau davus dar tiek pat. Labai sudėtingas ir gražiai sudėtas filmas, apimantis purvinąją Indijos pusę ir tą gražiają gyvenimo pusę - meilę. Čia pilna visko - nuo akivaizdaus skurdo, blogo gyvenimo, žiaurumo, nesąžiningumo, beširdiškumo iki gražios, ilgos draugystės, kuri vėliau peraugo į dar didesnę ir gražensę meilę, pasiaukojimą, tikėjimą. Labai, labai puikus filmas. Man tikrai labai labai labai patiko! Vienas iš geresnių mano matytų.. 10/10!

3 komentarai (-ų):

Unknown 2009 m. kovo 7 d. 16:16  

Die, kaip noriu šitą filmą pamatyti x) Jau senokai smalsu buvo, o dabar, kai taip jį nupasakojai... Mmmm...

Anonimiškas 2009 m. kovo 8 d. 14:21  

Aš irgi jau senokai noriu tuos du filmus pamatyt, ir net nežinau, kurį pirmiau siųstis. xD
Bet tikriausiai šitą teks, nes tikraaaai geras atrodo. (smirk)

Foxxy 2009 m. kovo 8 d. 15:35  

Labai geras ir yra. Tikrai. Du kartus žiūrėjau, bet dar noriu! :D

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!