Paveikslai = sielos veidrodžiai

Užvakar užėjau į vienos dailininkė internetinį puslapį ir tikrai 'apšalau'. Tiek daug dailių paveikslėlių , kuriuos ji sukūrė.. Tiesiog spaudi vieną po kito ir gėriesi. Pirma pamatai bendrą vaizdą, tada įsigilini į detales, kurių begalė ir jos visos vienodai ir harmoningai jungiasi į visumą. Kaip žmonės taip smulkiai ir kruopščiai ant popieriaus lapo gali perteikti viską, kas guli pasamonėje? Aš neturiu tiek kantrybės.. Tikrai, kada norėčiau pažiūrėti kaip dirba tikri menininkai, koks tas pats procesas, kaip turi atrodyti tas darbo kampelis, ar jis kiek nors įtakoja gautą rezultatą? Ir apskirai, kaip jų galvoje gimta tokia geneali mintis?
Man patinka, kad autorė piešia šiek tiek surrealistiniu stiliumi, kuris man yra begalo įdomus ir iš dalies man priimtinas. Iš paveikslų gali labai daaaaug ką pasakyti. Kad ir šitas. Vaizduoja skorpiono zodiako ženklą. Žiniai, aš kaip tik esu šito ženklo atstovė, tai šiame peizaže bandžiau įsiūrėti save.



Pirmiausia matome saulėlydį. Taip, faktas - aš ne rytinis paukštis. 'Patamsyje' (haha :DD), saulei nusileidusi jaučiuosi gyvibingiausia. Violetinė, šalčio spalva, rodytų tai, kad kartais nemoku parodyti savo jausmų ir aplinkiniams atrodau šalta, kartais pikta, bet čia matomas kontrastas - violetinės gėlės. O jos, kaip žinoma, yra priešingybė šalčiui ir visam blogiui. Būtent taip jaučiuosi viduje. Tai nusako ir žalias vanduo. Žalia ramybės ir rimties spalva. Iš patirties ir per gyvenimą sutiktų žmonių, žinau, kad skorpionai atrodo labai karingi ir tvirti žmonės, tačiau iš tiesų yra 'skysti' ir labai jautrūs. Bet jie niekam to akivaizdžiai nerodo.. Geriau tyliai išsiverks ir visas nuoskaudas uždarys savyje, nei parodys emocijas visam pasauliui. O kam jam matyt, kad man sunku?
Piramides fone interpretuočiau dvejopai - pirma, mane visada traukė Egiptas, jo paslaptys, piramidės, faraonai, užkeikimai.. Na vienu žodžiu, begalio mėgstu mistiką, keistus, nepaaiškinamus dalykus, kai mano protas prisigalvoja visokių būtų ir nebūtų dalykų ir vėliau kankinasi bent porą dieną, norėdamas rasti atsakymus.. Antras dalykas, kaip žinia, Egipte katės buvo šventos, o kates labai myliu. Man patinka, kad yra nepriklausomos, priima dėmesį tik tada, kada pačios jo nori.. Ir šiaip, tų gyvūnų grakštumas žavi.
Pereikime prie merginos matomos paveiksle. Ją puošia gėlės, perlai, auksiniai papuošalai, taip pat ji neatsisako ir dovanos iš skorpiono. Tai rodytų savimylą. Taip, čia bloga savybė, bet ką jau padarysi. Man patinka, kai man yra gerai, kai viskas sekasi, kai mane giria, kai jaučiuosi bent laipteliu aukščiau, kai galiu būti pirma.. Mergina visomis kūno linijomis išlieka šalta ir abejinga, tačiau veidas išduoda kitas emocijas. Ji triumfuoja ir begalo didžiuojasi savimi. Ji pirma padarys, o tik vėliau pagalvos, elgsis spontaniškai, pagal pirmą mintį šovusią į galvą, pagal tai, kaip jai atrodys tą akimirką. Vadovausis emocijomis, ne protu. Mylės ir neapkęs tik visa širdimi. Ne kitaip..

http://www.josephinewall.co.uk/

1 komentarai (-ų):

Unknown 2009 m. kovo 31 d. 14:56  

Oj, tu "patamsi" x)) Šiaip taikliai interpretavai ir atrodo, kad dailininkė nupiešė būtent tavo vidų! Toks menas šaunu.

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!