Rašalo Širdis

Ech, vėlgi turėjau spręsti dilemą - Bedžminas Batonas ar šitas filmas. Pasirinkau šitą. Hmm.. Nežinau, gal kada ir atrasiu savyje tą didelį norą pamatyti Batono filmą, bet va Bradas Pitas man visiškai nepatinka.. :D

Taigi.. Mo turi nepaprastą sugebėjimą, garsiai skaitant knygas, į realų gyvenimą perkelti jos veikėjus, tačiau ta kaina, kas nors iš realaus gyvenimo turi keliauti į knygą. Taip atsitinka prieš dešimt metų beskaitant "Rašalo širdį". Jis į realų pasaulį prikelia tris knygos herojus - Capricorn'ą ir Bastą, du knygos blogiečius, o tai pat Dustfinger'į, ugnies rijiką. Tačiau knyga į save pasiima Mo žmoną.. Po dešimties metų paieškos, Mo pagaliau vienoje antikvarinėje knygų parduotuvėlėje atranda seniai ieškotą knygą.. "Rašalo širdį". Vedamas tikslo susigražinti žmoną, jis susitinka seniai realiame gyvenime dingusį Dustfingerį. Šis maldauja Mo, kad jis jį "įskaitytų" atgal į knygą. Mo išsigandęs su dukra pabėga ir prisiglaudžia pas tetą, kuri turi nuostabią knygų biblioteką. Čia Mo dukra Megė supranta, kad ir pati turi tokią pačią galią.. Deja, tą pačią naktį į namus įsibrauna Capricorno vyrai, norėdami parsigabenti sidabraliežuvį Mo į pilį, kur jis galės skaitymas iš knygų pargabenti jiems gerų dalykėlių. Taip visa kompanija atsiduria pilyje, kur ir taip pilna įvairių pasakų herojų. Tokio vieno skaitymo metu, į pilies menę pabyra Alibaba auksas, o kartu ir jis pats. Pagrindiniai herojai uždaromi kalejiman, tačiau pasinaudoję viesulu iš knygos "Ozo šalies burtininkas" jie pabėga. Paskutinį žinomą knygos "Rašalo širdis" egzempliorių pasiglemžė liespnos.. Kaip Mo susigražins žmoną, o Dustfinegris grįš namo? Laikas aplankyti knygos autorių.. Kokia sėkmė! Autorius turi išlaikęs knygos originalą, bet paskutinę minutę iš Dustfingerio Mo sužino, kad jo žmona nebe knygos personažas, o vėl realus žmogus. Ir ji pasiliko pilyje. Palikęs dukrą su autoriumi, Mo ir Dustfigeris grįžta į pilį atsiimti to, kas jiems priklauso..


Iš ties tikėjausi geresnio filmo.. Visiškai nesukėlė jokių jausmų.. Gal, jei būčiau skaičius knygą, į viską žvengčiau kitokiom akim, bet šiuo atveju nelikau labai sužavėta. Man asmeniškai prie širdies Brendonas Fraseris, na bet šis filmas tikrai ne jam. Nors jo personažanas buvo pagrindinis, jis nebuvo toks ryškus ir aiškus. Buvo nei šis, nei tas stebėti, kaip jis kaip koks nesusipratėlis laksto aplinkui.. Iš vis, geriausias jo vaidmuo yra filme "Ponia Winterbourn" :D (Jei matėt, suprasit apie ką aš :D) Dar vienas dalykas, kuris man nepatiko.. Dabar "Obuolys.lt" skaitau apie šį filmą "<...> Jei kas nors iš knygos atkeliauja į mūsų pasaulį, tai kas nors iš jo yra nuskraidinamas į knygą, kad pakeistų naujai atsiradusį.Taip kartą dingsta ir pats Mo. Megei nieko kito nebelieka, kaip drauge su tikrais ir netikrais draugais skubėti tėčiui į pagalbą..."
Ėėė, pala pala, o kur jis dingo? o.O Aš jį mačiau per visą filmą.. Gal čia koks triukas, šiuo netikslumu norint sudominti žiūrovą?

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!