Dainos Sielvartui

Nežinau jau kelintą kartą tai paskelbiu, bet Mika grįžo!
Pirmoji įžanga į naują albumą tai 4 dainų EP, kurį pirmieji išgirdo ištikimieji jo fanai. Hehe. Taaaip. Linksma melodija ir tamsūs, kartais net šokiruojantys dainų žodžiai jau tapo Mikos vizitine kortele. Man patinka, kaip jis viską moka suderinti, sudarydamas subtilią visumą. Į gerai besiklausančią visumą.



Viršelis - 10
Kaip kitaip? Tai puiki nuoroda į viską, ką rasime čia. Čia matome ir Mikiškus prisilietimus, kurie dar galėtų būti interpretuojami kaip skausmo, tamsos, ilgesio, širtgėlos elementai. Gėlės galėtų būti vaizduojamos kaip viltis, kad net bet koks skausmas turi savo vaistus, kad tikėjimas ir viltis visada yra visų svarbiausi ir kad bet kokia tamsiausia situacija turi savo šviesą.

Blue Eyes - 10
Kaip mane nuoširdžiai nustebino šita daina. Girdėta šios dainos Live versija nepaliko nei labai gero nei labai blogo įspūdžio, bet albuminė versija viską apvertė aukštyn kojom. Man patinka, labai patinka! O ypač ta vieta, kur prasideda priedainis. Tarsi prieš tai girdim tarsi kokius nors žemiškus vargus primenačius garsus, o priedainis (Jei tiksliau prieš-priedainis) tarsi nukelia į kažką dangiško ir nerealaus, o vėliau vėl gražina atgal. Linskmas ritmas ir optimistiškas balso tembras sukelia šypseną, nors žodžiai ne tokie linksmi.

Lady Jane - 10
Žodžiai.. Die, ką jau ką, bet Mika moka žaisti su žodžiais. Istorija apie merginą, kuri dėl meilės tapo labiausiai medžiojama žuvele, o vėliau vienos šalies imperatorius sugavo ir nužudė Lady Jane. Moralas - Negaudykit žuvų, nes jos gali būti dėl meilės pasiaukojisios mergelės. Kažkuo primena Jūratės ir Kastyčio legendą, bet Mika visai istorijai suteikė gražaus mistiško ilgesio skraistę, kuri užburia. Gražu.

Lonely Alcoholic - 10
Ši daina pasakoja kelias istorijas. Pirmoji apie vienišą alkoholiką, antroji apie vienišas mamas, trečioji apie dainų autoriaus dalią. Man laaaabai patinka pats bendras dainos skambesys, tempas, antrieji balsai, kurie sudaro šiokį tokį chorą. Puikumėlis!

Toy Boy - 10
Die, tikiuosi mano spėliojimai, kodėl jis taip slėpia šitą dainą nėra tikri. Hmm. Tikiuosi niekas nepasitvirtins ehem.. (*Stukteli tris kartus į medį*) Jei žiūrėsim į šią dainą iš tos klausymo pusės, tai man labai patinka, ką jis padarė iš muzikinės pusės. Viskas skamba profesionaliai ir šiek tiek neįprastai. Visi tiek Disney garsai valdo! Haha!

Ech, galėjau labai ir nesismulkinti, bet jei Mika, tai tik 10. Ne kitaip. Taaaip..

Bendras - 10
Kaip netikėta! xD

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!