Fastastiškas ponas Lapinas

Jei atvirai, aš iki šiol nebuvau apie jį girdėjusi. Viena pažįstama į mano facebook įmetė šio filmo trailer, nes mano nick'as yra Foxxy. Asociacijos, hehe. O aš sau šast - ir žiūriu.

Pirmiausia man patiko, kad tai ne vienas iš tų Šreko kūrėjų darbų, kurie bus populiarūs "vien dėl to". Tai lyg gabalėlis tos senosios animacijos, kur visi personažai gražūs ir bent jau atrodo panašūs į tai, kas norėta, kad jie būtų, kitaip tariant, vos užmetus akį gali nustatyti, kas tai per padaras.



Ponas Lapinas gyvena nuostabų gyvenimėlį. Turi nuostabią mylinčią žmoną, per dienų dienas vagiliauja ir vargo nemato. Bet kartą, bevagiliaujant, jis su žmona pakliūva į spąstus. Tada ponia Lapienė ir prasitaria, kad laukiasi ir iš vyro išpeša pažadą, kad daugiau jis nebevagiliaus ir šeimos neįtrauks į panašią padėtį.
Praeina 12 lapiškų metų. Lapinas, Lapinienė ir jų sūnus Ešas (Ash) ramiai gyvena oloje. Lapinas viename laikraštyje turi savo staripsnių skiltį, Lapinienė yra romi namų šeimininkė, o Ešas - nesuprastas ir užguitas paauglys. Tačiau Lapinui toks gyvenimas didelio džiaugsmo neteikia. Jie persikelia gyventi... į medžio drėvę. Kaip priedą dar gauną šiek tiek atsilikusį oposumą Kailį ir tris nuostabius kaimynus. Visi trys kaimynai stambūs ūkininkai, dėl savo ūkio pasirengę bet kam. Lapinas sumąsto atlikti paskutinį stambų žygį į jų ūkius, vardan senų laikų. Štai čia ir prasideda karas.

Troškimų kupinos mažos plakančios širdelės ir didelis noras nugalėti. Būtent tos nuostatos, kurių ir reikia geram, nuoširdžiam animaciniam filmui. Nevykėliai tampa didvyrias, o blogis gauna ko nusipelnęs. Gražu. Gražu. Štai ko pasigendu dabartinėje animacijoje. Gėrio. O ir niekingas humorėlis nekartą privers šyptelėti. Puikus atlikimas, gera istorija, puikus garsių aktorių įgarsinimas, geras humoras ir didelis, didelis gėris. Ar begali būti geriau?

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!