117 dienų.

Tiek šiai dienai liko iki svajonės išsipildymo.



Šone ( --> ) įdėjau countdown'ą, kad prailgtų laukimas ir kasdien pagalvočiau "Die, dar tiek daaaug".

Congratulations!

Ah, MGMT. Jau praėjo geros pora savaičių, kaip klausau šį albumą, bet vis pasigardžiuodama laikau jį ant liežuvio galo ir negaliu nuryti.



Andrew ir Benas paaugo. Prisiminus jų pirmuosius albumus ("Climbing to New Lows" kaip The Management ir "Oracular Spectacular" jau kaip MGMT) šis visiškai skiriasi. Ko gero kiekvienas savo muzikiniame arsenale turėjo "Kids", "Time to pretend" ar "Electric feel". Šiame albume tokių užvedančių dainų nebėra. Daugelis MGMT fanų ir nusivylė šiuo nauju jų darbu, bet jie tik dar ieško savęs ir savo skambesio.

Congratulations - Šios dainos dėka išmokau pagaliau parašyti šį žodį! Kiekvieną kartą pradedu "Congr.." ir baigiu "..ats!". Congrats kiečiau, bet dabar aš jau kieta. CONGRATULATIONS!

Flash Delirium - Drąsiai galiu sakyti, kad tai mano mėgstamiausia daina albume. Po pirmos perklausos, galvoje skambėjo tik "What the..?", bet 3-4 kartais ir užkimbi. Ši daina yra narkotikas. Ji apie viską ir kartu apie nieka. MGMT išsivadavimas nuo to elektrinio ungurio, kuris laikė juos visą "Oracular Spectacular" laikotarpį. Beje, antra dainos pusė yra geresnė nei pirma, bet visa daina yra tobulybė. ♥

I Found A Whistle - Nejučia prisiminiau jų hobitišką įvaizdį. Arba prieš akis iškyla "Žiedų valdovo" fragmentai. Elfai su švilpynėmis sukinėjasi alpink, barstydami lengvus melsvus blizgučius nuo savo sparnelių.. Iki tos vietos, kur Andrew balsas paskelbia "Yeah, I've got a pistol, that's aimed at your heart". Net ir pasakų šalyje tai pasitaiko. Didelis choras pabaigoje užliuliuoja, nori užsimerkti ir skristi kartu..

Siberian Breaks - 12:09. Daugybė mažų dainų fragmentų viename. Tiesą sakant, man dar reikia laiko įsiklausyti, ką norima pasakyti šia daina, bet žemas Andrew balsas puikiai tinka groti fone.. Primane "Metanoia".

Brian Eno - Man kažkodėl kyla Billy Browno asociacijos pažvelgusį pavadinimą. Bet šita tikrai jėgiška. Greita, pikta. Viena iš mano favoričių.

Lady Dada's Nightmare - Pamačiusi šitą ėmiau žvengti. "Visiškai" neakivaizdi daina apie Gagą. Daina be žodžių, tik melodija. Pabaigoje girdėti kažkieno klyksmas. MGMT fanai juokauja, kad tai Gagos dainavimo parodija, ty, klykimas.

It's Working - Šita irgi viena iš mano favoričių. Planuojamas antras albumo singlas. Deja, aš šitos dainos nematau, kaip singlo. Bet ką gali žinoti, gal padarys tokį patį įdomu klipą, kaip "Flash Delirium".

Song For Dan Treacy - va šitą įsivaizduoju kaip singlą. Linskma, greita, melodinga.. Šita tikrai antroje vietoje po "Flash Delirium". "He made his mind up. Heee maaade hiiis miiind uuup".

Someone's Missing - Vėlgi lengvumas, siūbuojančios pievos ir melsvas dangus. Tikrai puiki pabaigiamoji daina.

---
Taaip, perskaičiuojam.. albume tikrai tik 9 dainos. Gaila. Albumas tikrai geras. Toks skanumyyyynas. Niam ♥

Plastic Beach

Gyvenime niekada nebuvau Gorillaz fanė, bet taip jau nutiko, kad mano ausis pasiekė šitas albumas. Lygiai prieš savaitę ir dvi dienas, pas draugą namuose, kaip fonas, buvo paleistas šitas albumas. Žinau, kad jis neišrankus muzikai, tai jis ir leptelėjo "Aj, čia šiaip aš. Parsisiunčiau paklausyt." Po keleto to albumo perklausimo jau ėmiau sakyt "Ė, girdi, šitą dainą aš jau girdėjau." o jis taip leptelės "Žiūrėk, gal nuo šiandienos ir Gorillaz pradėsi klausytis?" o aš taip "Neeee, nemanau..", bet jūs tik pažiūrėkit ;o Taip, aš esu silpnas žmogus, o ir berniukas visai nieko. Kodėėl gi ne? ;o



Man visada patiko Gorillaz animaciniai veikėjai. 2D, Murdoc, Russel and mažoji Noodle. Prisimenu, kai būdavau jaunesnė, pagalvodvau "O kaip fainiai, pieštinė grupė!". Iš tiesų, man taip net įdomiau. Atlikėjas gali save susikurti kokį tik nori. Jis neturi būti toks koks yra, jis gali būti toks, koks nori būti. O ir beje, gerbėjai tave mylės ne už išvaizdą, bet jie iš tiesų žiūrės į muziką. (Na, nebent yra atsidavę anime fanai >.<)
Pagrindinė albumo tema - žmonių žala gamtai. Beveik kiekvienoje dainoje galime išgirsti žodį "Plastic", o jis yra ir albumo pavadinime. Man labai patiko ši idėja. Būdami tokie popoliarūs, jie prisideda prie pasaulio išsaugojimo plaudami smegenis fanams. Įdomu, kiek iš jų atmerks akis ir apsižvalgys aplinkui?

Nenorėčiau apie kiekvieną dainą šnekėti atskirai, nes jos visos susijusios tik tematika. Skiriasi jų žanrai (Nuo tikrai sunkaus rap iki nuostabiai pavėjui nešančios melancholijos), taip pat kiekviena daina turi savo atlikėjus (Vieną dainą įdainuoja Snoop Dog). Tai lyg viena didelė (albume 16 dainų) atlikėjų peticija, tačiau visumoje albumas labai geras.
Dabar galėčiau net išskirti savo favorites: "Rhinestone Eyes", "Superfast Jellyfish", "Empire Ants", "On Melancholy Hill". Visos dainos savaip originalios ir įdomios. Negalima praklausyti nė vienos.

Manau nesuklysiu prognozuodama, kad šis albumas tikrai taps vienu iš geriausiu išleistų šias metais. Na, jei ne metų albumas, tai kažkur netoli jo.

Sulaukėm!

Lietuvaičiai Mikos fanai gali lengviau atsipūsti. Pagaliau. Po daugiau nei triejų metų laukimo mūsų begalinis fanatizmas atsipirks - mes pamatysim savo berniuką, kuris žinojo per daug.
Dabar klausau PdP koncerto įrašą, žiūriu video ir galvoju, ar mūsų gig'e taip bus? Žinoma pirmiausia nebus masivios scenos, net stadiono, milijoninės minios, Chio, Seranayde.. tačiau ar bus blizgučių lietus ir nepaklusnus kelnių užtrauktukas? Ar Mika trykš energija ir žybės laime akimis? Ar jausim jo kaifą scenoje? Ar pamatysim, ar šį kartą jis depiliavo krūtinės plaukus ar ne? O ar iš vi jo sulauksim?
Pasižadėjau sau labai neįsisvajoti, kol dar pats Mika nepaskelbė oficialių datų ar kol rankose nelaikysiu bilieto so keturiomis didžiosiomis raidėmis "MIKA". Bet jau dabar galvoje pilna minčių.

Įdomu, ar jis čia atvyks su savo "The Imaginarium" turu? Bet pagalvojus, kad koncertas čia vyks gryname ore (ane?), tai ko gero nelabai.. Ech. O aš norėjau bet panašios akimirkos į šią.



Bet pas mus jų bus net dar geresnių B] (Pabudo mano optimistiškoji pusė).
Bet kokiu atveju, esu labai labai laiminga pagaliau gavusi progą bent pasvajoti, kaip ten būtų, jei būtų. Bet bus. Bus. Nes aš jį per daug myliu. ♥

Žinau, Karolina norėjo mano minčių apie tai, bet kai aš jau įsizantazuosiu, manęs nesustabdysi :D

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!