Doctor Who

Net neabejoju, kad kiekvienas esate bent per vieną ausį girdėję apie Doctor. Ne? Ooh..

Doctor Who yra britiškas serialas, jau skaičiuojantis savo 50 metų eteryje jubiliejų (1963 - forever) apie ateivį time lord save pasivadinusi The Doctor kuris su savo erdvėlaiviu, pavadinimu TARDIS (Time and Relative Dimension in Space), keliauja per laiką ir erdvę. Easy eh? Įspėjimas - logikos šiame seriale kaip ir nėra daug. Vis žiūri ir pagauni save galvojančią - WHAT? Bet visgi, serialas taip įtraukia, kad eidamas gatve imi žvalgytis, gal kur netikėtai pasirodys mėlyna telefono dėžutė, su daktaru viduje. 

Mano pažintis su Daktaru prasidėjo tik prisijungus prie Tumblr benduomenės. The Whovians, daktaro fanai, ten yra labai aktyvus tik tikrai kovoja už savo fandome. Bet man prireikė labai daug laiko, kad imčiau pradėti. Labai bijojau pradėti žiūrėti jį, dabar net nežinau kodėl. Visgi, prisiverčiau, parsisiunčiau 2005 sezoną, kuriame pirmą kartą pristatė Nine, devinatjį daktarą. 

The Doctor, yra unikalus.Jis paskutinis išlikęs Time Lord po jų ir būtybių pavadintų Daleks karo. Kai Time Lords artėja prie mirties, jie turi unikalų sugebėjimą apgauti mirtį ir generuotis. Dabar jau eina jo vienuoliktoji generacija. Pasak seną Time Lord legendą, vienas gali generuotis 13 kartų. Tai dar viskas prieš akis ; )

Taigi, NINE. Devintasis daktaras. Mano pirmasis! 


Vos po kelių epizodų spėjau įsimylėti jo humoro jausmą. The sassiest doctor. Kandūs komentarai ir daug juoko! Aktorius Christoph Eccleston puikiai pasidarbavo. Deja, jis tepabuvo vieną sezoną, t.y 13 nuostabių epizodų. Jo kompanionė, Rose, įkūnyta aktorės Billie Piper, sezono pabaigoje, sugėrė visą TARDIS energiją, kurios nesugebėjo suvaldyti. NINE ją sugėrė, ir deja, turėjom su juo atsisveikinti. 



Ir tada įvyko generacija ir čtai TEN. Dešimtasis daktaras įkūnytas aktoriaus David Tennant. Ahh, dešimtasis. Daktaras, kuris privers jus įsimylėti. Kiekvienas epizodas su juo buvo šventė, nuostabus nuotykis ir pramoga. Tennant buvo nuostabus daktaras, pasilikęs net trim sezonams, kiekvienam sezonui susiradęs ir po naują kompanioną. Pirma su juo pasiliko jau pažįstama Rose, kuri deja netyčia buvo "įsiurbta" į paralelinį pasaulį, iš kurio kelio atgal nėra. Liūdnas ir pasimetęs Daktaras tada sutinka Martha Jones, nuostabiai nuovokią būsimą daktarę, kuri iki ausų įsimyli daktarą, tačiau daktaras jos nepastebi. Vietoj to, jis iš jos padaro kareivę, stiprią moterį. Vėlgi, ji nusivylusi palieka daktarą. Tada į peizažą įsipaišo Donna Noble, amžina praktikantė, vis nerandanti sau vietos po saule. Sezono pabaigoje, ji tampa pusiau-doctor-pusiau-human, ir vėlgi nesusitvarko su tuo užmoju, ir daktaras yra priverstas jai tiesiog palengvinti dalią, ir tiesiog ištrinti jos prisiminimus. Visus tuos nuostabius kartu patirtus nuotykius... The one that forget. 


Iš dešinės - Rose Tyler, daktaro širdies skausmas ir susižavėjimo objektas. Raudonplaukė - Donna Noble, daktaro galvos skausmas. Jei ji būtų buvusi, kai dar buvo NINE, serialas butų virtęs "Who can be sassier?". va čia būtų reginys. Paskutinė - Martha Jones. Nuostabiai nuovoki ir karinga moteris, padariusi daug gera, ir nesiliovusi, net kai nebekeliavo su daktaru. 

Dabar, peršoksiu prie ELEVEN, vienuoliktojo daktaro, kurį vaidina Matt Smith. Tikiuosi daugybės atsakymų į daugybę iškilusių klausimų, per tuos jau peržiūrėtus sezonus, taip pat daugybės naujų ir įstabių nuotylių ir kelionių! 


Žodžiais neapsakysi ką jaučiu šiam serialui. Suprantu, kodėl jau net 50 metų žmonės jį žiūri ir myli ir vis nori dar! Labai norėčiau, kad šitoks pasaulis, kokį vaizduoja serialas būtų tikras. Kad būtų Time Lords, kad jie su savo TARDIS vis atrirastų tai šen tai ten, o daktaras, pradaręs mėlynas telefono būdelės dureles, ištiestų ranką ir pakviestų keliauti kartu. Allons-y!!! 

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas 2015 m. kovo 11 d. 16:00  

Allonsy, Alonzo! Dievinu Dešimtąjį! Btw, gal kartais žiūri ir Šerloką? :)
~FishFingersAndCustard

Rašyti komentarą

About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!