Right thoughts, right words, right action

Jau seniai bedariau albumų apžvalgą, tad šį kartą turiu tikrai puikų albumą įrašo darymui. Franz Ferdinad. Škotų indie-rock grupė šių metų rugpjūtį grįžo su nauju, ketvirtuoju, albumu "Right thoughts, right words, right action". Su grupe aš jau pažįstama kiek seniau, nes negalėdavau atsiklausyti jų kūrinio "Ulysses". Šio albumo ėmiausi, nes promo dainos pasirodė tikrai vykusios, nusprendžiau suteikti šansą.




Pirmos dainos "Love Illumination" ir titulinė "Right action" labai labai patiko, ypač jų produsavimas ir reklama. Parsisiunčiau albumą, ir sukau sukau sukau, kol nusprendžiau, kad be VW "Modern vampires of the city", čia ko gero geriausias šios vasaros albumas.


Iš viso albumo galiu išskirti porą dainų, kurios tikrai keistai įdomios ir tikrai per laiką tapo mano favoritėmis. Pavyzdžiui daina "The universe expanded" labai primena grupės Pulp kūrybą, savo ramiu ritmu ir keistais lyricais. Įsiklausius taip ir pieši visatą, kuri sukasi atgal, viskas atvirkščiai, teka sava vaga. 



Dar labai labai patinka "Stand on the horizon". Melodinga, kartu trankiai Ferdinandiška daina, kabinanti ir realiai puikiai tinkanti singlui. Taip pat "Goodbye lovers and friends". Tai, ko gero, buvo pirmoji daina kurią iš šio albumo įsimylėjau. Klausiau ir klausiau be perstojo. Paklausiu porą kartu tikrai suprasit kodėl. "Fresh strawberries" dar viena daina verta paminėjimo ir gero žodžio. Svajinga ir lengva, su šiek tiek sunkiais ir liūdnais lyricais. Fernandišku romantiškumu perpildyta "Bullets" dar vienas albumo perliukas. Vėliau dėmesio verta "Evil eye". Singlo material (todėl ir tapo trečiuoju singlu), vėlgi keistai Ferdinandiška daina, su labai amm savotišku klipu. Bet kokiu atveju užskaitau vyrukų humorą ir išmonę.


Trumpai tariant, albumas tikrai 10/10, labai džiaugiuosi, kad indie-rockas tampa toks populiarus, kad yra daugybė naujų ar tai senų grupių, kuriančių gerą, labai labai gerą muziką, kad gali klausyti ir mėgautis. 



About this blog

Čia yra vieta, kur tokia persona, Indrė, dalinasi savo mėgstama/nauja muzika, recenzijomis, muzikinėmis mintimis ir pamąstymais. Įdomaus skaitymo!